Samenvatting: Moody’s ESG-oplossingen: meer dan een derde van de bedrijven heeft te maken met verlies van leefgebied


LONDEN–(GlobalreleaseWire)–Gebaseerd op een steekproef van 5.300 grote, beursgenoteerde wereldwijde bedrijven, hebben meer dan 2.000 (38%) ten minste één faciliteit die verband houdt met verlies van leefgebied, volgens een vandaag gepubliceerd rapport van Moody’s ESG Solutions. Door gebruik te maken van teledetectiegegevens met hoge resolutie en een database van wereldwijde bedrijfsfaciliteiten, identificeert het rapport welke faciliteiten worden geassocieerd met waargenomen habitatverlies als gevolg van veranderingen in landgebruik, de belangrijkste oorzaak van verlies aan biodiversiteit.

Biodiversiteitsverlies is naar voren gekomen als een zorg voor verantwoordelijke investeerders, financiële toezichthouders en bedrijven wier activiteiten een impact hebben en afhankelijk zijn van natuurlijk kapitaal, waarbij wetenschappers waarschuwen dat de wereld midden in een zesde massale uitsterving zit, aangezien de natuur in ongekende mate achteruitgaat. Het rapport schetst het raamwerk van Moody’s ESG Solutions voor het beoordelen van het biodiversiteitsrisico, dat een basis kan bieden voor het begrijpen van de biodiversiteitsrisico’s van bedrijven in beleggings- en kredietportefeuilles.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *